HIPNOZA

Cum funcționează hipnoza regresivă?
Hipnoza regresivă are scopul de a izola cauzele emoțiilor și evenimentele negative din trecutul unui subiect, pentru a ajuta pacientul să le depășească.
Hipnoterapia regresivă are loc în patru faze:
– inducerea stării de transă: terapeutul ajută subiectul să intre într-o stare de relaxare prin utilizarea tehnicilor de relaxare;
– aprofundarea stării de transă: prin acest proces pacientul, condus de terapeut, accesează subconștientul său;
– utilizarea tehnicilor hipnotice regresive: subiectul poate acum, prin aceste tehnici, retrăi și să izoleze emoțiile legate de evenimentele trecute;
– apariția și întoarcerea: odată ce aceste emoții sunt izolate și aduse la mintea conștientă, terapeutul și pacientul pot începe să identifice posibile moduri în care aceste evenimente au avut un impact negativ asupra vieții individului, iar apoi să lucreze împreună pentru a dezvolta modalități alternative de descriere a evenimentelor trecute

De ce le e cel mai frică oamenilor atunci când aud de hipnoza? De a pierde controlul asupra propriului corp. Ei bine, atunci când discutăm de hipnoza desfășurată de specialiști, acest control asupra propriului corp se amplifică. Cum se întâmplă acest lucru? Resursele mentale în momentul în care te afli în transă sunt distribuite în mod diferit decât de obicei, ceea ce face ca tu să ai un control mai mare asupra propriului corp.

Același lucru se întâmplă în momente cotidiene. Spre exemplu, atunci când încerci să introduci ața într-un ac sau când faci un calcul în minte te focusezi pe acea acțiune specifică și nu mai acorzi atenție zgomotului mașinii care trece pe lângă tine, sau nu mai simți că te strânge pantoful.

Hipnoza regresivă implică o întoarcere în trecut pentru a vindeca problemele actuale, pentru libertatea interioară și pentru un echilibru psiho-fizic pierdut. Hipnoza înseamnă concentrare la un nivel superior și în acest mod este posibil întoarcerea în timp, în copilărie. Scopul este de a identifica traumele ce au și astăzi efecte în viața noastră.👀

Am întâlnit cazuri de persoane ce nu găseau explicația medicală pentru stările lor și hipnoza regresivă i-a ajutat să conștientizeze anumite traume din copilărie ce îi afecta în prezent.

Conform legii hinduse a karmei, responsabilitatea pentru problemele prezentului este numai a noastră și depinde de acțiunile din trecut.

Cunoscând această lege existențială ne permite să înțelegem cum viața are un înțeles educațional.

Terapia hipnotică a avut rezultate apreciabile în tratamentul acelor patologii care văd mintea și corpul ca fiind strâns legate.